De perfecte steak bakken doe je zo

  • Zorg voor een hete grillpan of grill.
  • Kies voor vers kwaliteitsvlees.
  • Smelt de boter tot hij bruin is, niet zwart.
  • Kruid royaal met peper en zout.
  • Leg de steak pas in de pan als de boter heet is. Zo schroei je de steak dicht zonder sappen te verliezen.
  • De timing is afhankelijk van de dikte van het vlees maar algemeen geldt:
    • bleu: 1 min. per kant
    • saignant: 2 min. per kant
    • à point: 3 min. per kant
    • bien cuit: 5 min. per kant

Extra tip:

  • Proef van een perfect gebakken steak in Waaiberg!

Ontvang kooktips en lekkere receptjes van Waaiberg

Recept: tapenade van artisjokken

Recept: quinoasalade met granaatappel, feta en verse kruiden

Tips voor een geslaagde barbecue

Tips voor een geslaagde barbecue

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x